Barni a génjeiben hordozza a szőlészet, borászat mesterségét, hiszen az apai és nagyapai szőlőkben és pincékben nőtt fel, Somlón. Bár borászati technikumba járt, egy ideig úgy látszott, hogy más hivatás felé kacsingat, mivel a Dunaújvárosi Főiskolán, majd a Miskolci Egyetemen kohómérnöki szakon végzett. De mint ahogyan mondják, a vér nem válik vízzé, így ő sem tudott elszakadni a családi hagyományoktól. Először az Tokaj-Hegyaljai Borvidéken, Tállyán dolgozott, majd 2005 januárjától az Angyal Borászat és Szőlőbirtok szakmai vezetője, de saját pincészettel és szőlőbirtokkal is rendelkezik. A szőlészet 2007-ben 0,4 hektár saját és 2 hektár bérelt szőlő művelésével indította el a pincészetét. Jelenleg 10 hektárnyi területen termel furmintot és hárslevelű fajtákat. „Szeretek kísérletezni, a borvidéken nem megszokott fajtákat kipróbálni, de természetesen tisztelem és termesztem az őshonos szőlőket is. A mai kor adta kezelő és segédanyagokat (fajélesztők, tápsó, enzim, derítőszerek) szinte minden esetben használok a boraim készítésénél, mert általuk jobb, tartalmasabb, eltarthatóbb terméket tudok letenni a fogyasztó asztalára.”
Száraz Szamorodni 2012 · 0,75 l |
|||
4 cl – |
1 dl 800 Ft |
1 üveg 4.000 Ft |
Vinotéka 2.800 Ft |
Aszú 3 puttonyos 92 g/l cukor · 2007 · 0,5 l |
|||
4 cl 400 |
1 dl 1.000 Ft |
1 üveg 5.000 Ft |
Vinotéka 3.900 Ft |
Aszúeszencia 195 g/l cukor · 2005 · 0,5 l |
|||
4 cl 1.440 Ft |
1 dl 3.600 Ft |
1 üveg 18.000 Ft |
Vinotéka 12.900 Ft |
Eszencia 480 g/l cukor · 0,25 l |
|||
4 cl – |
1 dl – |
1 üveg 27.000 Ft |
Vinotéka 19.900 Ft |