(Magyar) Angyal Borászat és Szőlőbirtok
Rátka
Dr. Ináncsy Ernő
Dr. Ináncsy Ernő
tulajdonos

(Magyar) “Amikor nagyapám, Angyal Ernő kiolthatatlan kíváncsiságom kielégítése miatt megengedte, hogy ráncba szedjem az öreg pincét, már biztosan sejtett valamit. Egy mindig megújuló szenvedélyt kaptam tőle a szőlővel és a borral örökül. Nem tehette volna gondosabban és következetesebben, mikor hagyott ráérezni az ízére. Szerelem volt nekem ez az első pillantásra, Ő pedig hagyományt teremtett általam.”

Az egy öröklött hektárnyi ültetvény és a háromszintes, 250 méter hosszúságú tradicionális pince volt az alapja a mostani borászatnak. Azóta közel 30 hektárnyi a szőlőbirtok és megvalósult Rátkán a legmodernebb technológiával felszerelt komplex borászati központ. Itt születnek meg az Angyal borok, melyeket bortípustól függően, a Tokaji hagyományokat tiszteletben tartva, fahordós érleléssel és modern, tartályos érleléssel állítunk elő. A 1000 méter hosszúságú kiváló klímájú pincénk ad helyet a tölgyfa hordóknak, az Aszúk, Szamorodnik és a Furmint érleléséhez. A friss, könnyű, illatos borok kedvelőinek pedig saválló, modern acéltartályokban születnek meg kiváló reduktív boraink. A palackba kerülő tételek összeállításakor mindenkor a Tokaj-Hegyalja évszázados tradícióit és a mai kor elvárásait próbáljuk ötvözni. Borkészítésünk mottója: olyan borokat készítünk, melyekből szívesen isznak még egy pohárral. 2015 nyarától az Angyal borsor, a legújabb piaci igények alapján megújított arculattal jelent meg a hazai kis és nagykereskedelemben, illetve külföldi áruházláncokban. A jól eltalált design és a közkedvelt beltartalom, folyamatos forgalomnövekedéssel jelzi az Angyal borok kedvelőinek népesedő táborát.

Sorry, this entry is only available in Hungarian.